Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Ik hoop dat iedereen een goede jaarwisseling heeft gehad en de honden niet te bang zijn geweest voor de toch nog best veel knallen.
2021 wat ga je ons brengen? Hopelijk veel goeds, veel speelplezier, vele snuffelmomenten misschien wel nieuwe vriendjes. Alles kan! 
Voor mij persoonlijk een mooi jaar waar ik weer mag gaan genieten van alle honden die met mij mee lopen.
De eerste wandelingen van het jaar zijn alweer een feit.  En hoe leuk blijft het dat sommige honden elkaar dan na anderhalve week vakantie, heel blij zijn om elkaar weer te zien. De eerste kuilen zijn gegraven en de eerste tennisbal  gesloopt.  Met andere woorden... we zijn weer begonnen en lopen weer met plezier onze rondes...
Zullen we nog een speelmoment krijgen in de sneeuw deze winter? 

2020

Bijna Kerst, bijna een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. 
Wij kijken terug op een bewogen jaar!
Met mooie dingen maar ook zeker minder mooie dingen. Ik kan een lang verhaal schrijven over dit jaar, dat doe ik niet. Waarom niet? 
Ik kijk liever vooruit op naar een hopelijk mooi 2021 met mooie nieuwe kansen. Met alle lieve honden en mijn verhalen over hun.

Ik wens iedereen een mooie Kerst een goed Oud en Nieuw en fantastisch Nieuwjaar!!! 

Stiekem heb ik heel veel honden.

Zelf heb ik 2 honden zoals vele van jullie weten.. Cooper ons Spaanse mix en Penny de Teckel. 
Maar.... eigenlijk heb ik heel veel honden. De honden die mee gaan spelen met mij worden vanzelf een klein beetje eigen. Zo heb ik een aantal honden met een vast ritueel .
Mijn reus Niekaj gaat pas de bus in als hij een kus op z'n voorhoofd heeft gehad. Niekaj is bij mij vanaf dat hij 6 maanden oud is, nu inmiddels 3 jaar oud en al vanaf dag 1 krijgt hij een kus bij het instappen. Nu heel groot, beetje lomp en een hart van goud, zet dan zijn poten op de bumper en legt z'n kop tegen me aan en wacht op zijn kus. 
Spikey wil altijd even een aai over zijn bol als hij in z'n hok springt. Komt altijd even met zijn kop naar buiten om die aai te krijgen. 
Gers ligt op de bank en wacht op zijn wekelijkse kroel voordat hij op staat en meegaat. 
Hansen gaat altijd netjes zitten wachten op een snoepje voordat we de bus in gaan. 
Enzo wordt het liefst gewoon naar de bus gedragen (dat is toch veel fijner dan lopen).
Een kleine greep uit mijn groep viervoeters en zo kom je erachter dat je veel meer honden hebt dan een Teckel en Spaanse mix. 
Natuurlijk ben ik maar een paar uur per week oppas maar als er dan iets is met 1 van de honden maak ik me wel echt oprecht zorgen. Blij met al mijn vriendjes.. hoop nog lang te genieten van jullie allemaal.


Uitlaatservice of speeluurtje?

Het heet honden uitlaatservice maar ik noem het liever... ik haal uw hond op en ga een uurtje spelen service! 

Mijn werk is idd jouw hond ophalen en uitlaten, voor mij is het meer dan dat! Ik loop idd met de honden EN ik speel met ze, speur met ze of geef een kroel als ze dat willen :). 
De leuke momenten zijn er iedere dag wel ! Soms heb ik een groep vol clowns en kan ik alleen maar lachen om alle streken die ze uithalen. Zo heb ik een Teckel in de groep die graag met balletjes speelt...gooi ik het balletje en rolt het te ver de bosjes in of ligt het tegen een takje aan dan durft hij het niet te pakken. Wat zou het zijn .. bang voor vieze pootjes ofzo?!
Een andere hond dolt mij altijd door haar balletje niet te willen geven als ik naar haar toe loopt. Ze blijft staan totdat ik dichterbij kom dan neemt ze een spelbuiging ( kont in de lucht voorpoten laag bij de grond als een buiging) aan en rent gauw weg ik geniet hiervan. 
De waardering die ik krijg van de baasjes doet mij altijd een beetje blozen. Ik krijg soms de opmerking; "Oh je loopt met honden". Je hoort dan die ondertoon daar en ik denk bij mezelf.. doe het maar eens! 
En als er dan een kerstpakket word bezorgd van twee blije baasjes "omdat ik met hun honden loop". Dan denk ik tevreden dat het zo leuk is om met honden te werken en dat ik daarmee ook nog eens een glimlach tover op het gezicht van hun baasjes. 

Kerst!!!

Het is bijna zover!  Kerst staat voor de deur.
Als echte dierenvriend en dan honden in het bijzonder, wil ik iets onder de boom voor mijn honden. In dit gekke jaar waar alles al anders is dan normaal, wil ik iets speciaals aanbieden aan de mensen die mij volgen, klant zijn, klant willen worden of gewoon op mijn site rondsnuffelen.

Een kerstpakket speciaal voor jouw hond. Het is een verrassingspakket  vol met lekkers en leuks.
Het pakket kan naar wens aangepast worden bijvoorbeeld  bij allergieën van uw hond of mocht de hond iets echt niet lekker vinden. Dit kan je dan natuurlijk bij mij aangeven.

Geïnteresseerd in dit verrassingspakket voor onder de boom?  
Vul onder het kopje contact, je gegevens in en ik neem contact met je op om de wensen en prijzen te bespreken.

N.B. Box kan afwijken van de foto!

Django!

Vandaag neem ik  jullie mee in het verhaal van Django en Lois. De vraag was; "Kan jij onze honden één week meenemen in de uitlaat"? 

Ok, één week  twee Staffords uitlaten apart van mijn roedels? Tuurlijk is dat mogelijk! Ik kom zoals altijd wel eerst even kennis maken is dat goed? 
Op een zondagmiddag in m'n vakantie op de koffie bij deze twee honden. Goed dat word best een dingetje dacht ik zo! Django heeft ruim een uur op mij zitten fixeren.  Daarna dacht hij;  "oke,  ik kom even bij je, maar we zijn zeker nog geen vrienden". Lois de andere hond vond het wel gezellig en allemaal prima. 
Oke conclusie...morgen kom ik ze halen en gaan we spelen.

Maandag.. bij binnenkomst vond Django mij toch echt niet heel leuk.  Gelukkig was het vrouwtje erbij ! Django wilde flink uithalen en nog net worden tegengehouden.  Nee! Dit slaat mij niet uit het veld! Kom op we gaan naar de bus en we gaan er het beste van maken. 
De eerste 2 dagen waren moeizaam maar op een gegeven moment werd ik toch wel gezien als leuk. Er was een klik ontstaan. Op de vraag van de baasjes of ik ze iedere week één keer mee zou willen nemen was mijn antwoord dan ook een volmondig JA. Django en ik zijn inmiddels vrienden. Lois had ik al in de pocket. 
Nu vier maanden later. Ze hoeven maar te horen; "Komt Petra er aan?? Dan wordt het huis afgebroken, twee dolblije  honden staan te springen op de bank, kijkend voor het raam of de bus er inderdaad al aan komt! Django in het bijzonder als een enorme spring in het veld en zoooo blij om mij te zien. Ik word nog net niet omver gesprongen. 
Zo begroet worden, de hondenkussen die volgen en het spelen op het veld maken mijn werk zo leuk en dankbaar.

Als ik dan hoor dat ook Lois  nog nooit zo makkelijk bij iemand in de auto springt als in mijn bus! Dit laat mij glimlachen.....

Bedankt voor jullie vertrouwen! 

Een dag uit mijn leven in de uitlaat!

Mijn dag begint met het uitzoeken van de sleutels , welke dag is het, welke hond gaat er vandaag mee?? En uitzoeken van sleutels kan een uitdaging zijn aangezien ik geen naam labels eraan heb zitten. Dus ja dan moet ik altijd wel bij de les zijn om de juiste sleutel te pakken. Niks is zo zielig als aan komen rijden bij een hond en dan erachter komen dat je die hond niet kan meenemen. Snoepzak mee en we gaan op pad!

Het leukste moment van de dag begint.. het aan komen bij die blije hond die mijn bus herkent en dan mij binnen ziet komen.. Het feest kan beginnen!!
Aangekomen op het veld mogen ze in rust de bus uit en lekker het veld op. Gevolgd door vooral even veel rond snuffelen want je moet wel weten wie er langs is geweest he.. 

We gaan wandelen! De één heeft al een bal gevonden die ik meerdere keren voor mijn voeten krijg, de ander is aan het rondrennen, graven, spelen of lekker door de bosjes aan het struinen opzoek naar misschien wel dat ene snoepjes wat er nog ligt.

Vijf kwartier kunnen ze rondrennen, spelen of lekker rond lopen en doen wat ze willen. Ondertussen kom ik er niet onderuit om lekker mee te doen en natuurlijk alles in de gaten houden.
Tijd om in te laden, waar nodig schrob ik ze nog even schoon zodat ze bij thuiskomst lekker op de bank kunnen neer ploffen.
Bij thuiskomst krijgen ze altijd nog wat lekkers en kunnen ze moe en voldaan gaan slapen.

Balans!

Op ons veld hebben wij ook een paar attributen om iets aan balans oefeningen te doen.

Dit kan je makkelijk ook thuis doen met de spullen die je vaak al in huis heb, denk hierbij aan bijv. een ladder.
Deze  hebben wij ook op het veld liggen, ik laat honden daar tussen door stappen met rust zodat ze hun poten goed tussen de openingen neer kunnen zetten. 
Ik strooi meestal wat snoepjes tussen de openingen zodat ze rustig gaan snuffelen en er doorheen stappen.

En zo probeer ik iedere wandeling leuk, leerzaam en aantrekkelijk te maken voor mijn honden in de groep.

Thuis doe ik ook wel oefeningen met een krukje waar ze dan alleen de voorpoten op zetten of uiteindelijk op het krukje moeten gaan zitten. Als ik buiten loop met mijn eigen honden lopen wij vaak ergens waar een laag muurtje is, ik heb ze ooit daarop laten lopen en sindsdien kan ik er niet langs lopen zonder dat ze erop springen en mij vragend aankijken ( goed gedaan he vrouwtje?!) want dan krijgen ze een snoepje ;) 
Slimme beesten, die honden!

Speuren!

Tijdens mijn rondes ben ik vaak bezig met speuren, honden gebruiken graag hun  neus en daarnaast werkt het nog ontspannend ook.
Tijdens het speuren spreekt een hond zijn natuurlijke kant aan , een hond vindt het leuk om een taak te hebben.

Soms vind een nieuwe hond die meegaat voor de eerste keer het allemaal wat spannend en dan probeer ik waar mogelijk even een apart rondje te speuren in onze afgezette speurkoof.
Vaak ontspannen ze dan vrij snel en gaan ze over op de orde van de dag.. spelen, de boel verkennen, een balletje zoeken of toch nog wat verder speuren.

Thuis aan de slag met je hond en lekker samen speuren? Het is echt een aanrader honden vinden het leuk om samen met hun baasje aan de slag te gaan en hun neus is als onze ogen wij nemen alles waar met ons zicht, de hond met zijn neus! 
Veel plezier!


Een uitlaatservice. 

Wat is dat nu precies?Onze uitlaatservice is meer dan alleen een rondje in het park. Tijdens onze uitlaatservice gaan we naar een omheind terrein waar honden in alle veiligheid kunnen spelen, ravotten en op avontuur kunnen.

Naast de nodige beweging die uw hond nodig heeft zorgen we voor een top wandeling vol plezier.
Wij halen uw hond op en brengen hem/haar weer  thuis in onze speciale honden bus.

Wij begrijpen dat het een grote stap is om uw hond mee te geven. Daarom maken wij vooraf altijd  kennis bij u thuis of op het speelveld. Zo weet u wie we zijn en waar uw hond is.
Wilt u meer weten over onze dienstverlening, wilt u kennismaken?
Boek dan een gratis kennismaking.